Тиждень тому у Бобринці відбувся семінар-огляд — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Тиждень тому у Бобринці відбувся семінар-огляд

Визначальною подією минулого тижня у кооперативному житті Кіровоградщини став семінар-огляд на базі Бобринецького райспоживтовариства, що під керівництвом Валентини Татарової є впевненим лідером серед районних кооперативних організацій області та має найкращі показники господарської діяльності.

Щоб ознайомитися з роботою райспоживтовариства, оновленими об’єктами до Бобринця завітали: Голова Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області Петро Петрушевський, заступники Голови Правління   Григорій Трикозенко та В’ячеслав Будкевич, голова обкому профспілки Галина Калюжна, голови правлінь районної ланки, керівники підприємств та фахівці апарату управління Споживспілки.

У план семінару було включено 17 об’єктів, серед них  заклади торгівельної, виробничої галузі, ринкової діяльності та ресторанного бізнесу.

Пересвідчитись про високий рівень налагодженої комерційної роботи можна, відвідавши мережу магазинів. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з крамницями різних типів, як з універсальним асортиментом товарів: «Маркет», «Валентина», «Партнер», «Світанок», «Овочі-Риба», так і зі спеціалізованими магазинами з реалізації побутової хімії «Лілея», будівельних матеріалів «Господар».

«Майже у всіх магазинах діє метод самообслуговування, ми пересвідчилися, що такий підхід сприяє збільшенню товарообігу на 30-40% та створює найкращі умови для вільного ознайомлення з товарами для наших покупців, а нещодавно з таким методом продажу запрацювала крамниця після ремонту у Кетрисанівці, – розповідає голова правління Бобринецького райспоживтовариства Валентина Татарова. – Протягом цього року проведена значна робота по осучасненню мережі: оновлені фасади, змінене торгове обладнання». 

Першістю райспоживтовариство відзначається і у виробничій галузі. Серед підприємств, що виготовляють хлібобулочні та кондитерські вироби Хлібокомбінат Бобринецького райспоживтовариства займає лідируючу позицію. Прибутково тут також працює рибний цех. Загалом продукція власного виробництва в товарообороті райспоживтовариства складає більше 10%.

Завершився семінар ознайомленням із закладами ресторанного господарства. Ресторан «Колос» – це зразок закладу високої кухні, за час роботи здобув популярність серед місцевих жителів: замовлення на святкування весілля та інших урочистостей тут розписані до кінця року. Заклад має одну бенкетну залу на 100 відвідувачів та дві Vip-зали. Особливий пріоритет надається кухні з місцевим колоритом. Не менш популярним є кафе «Піцерія», що працює з 2012 року, а з початком погожих теплих днів тут функціонує літній майданчик.

 

Семінар-огляд є вдалою можливістю вивчати та розповсюджувати передовий досвід щодо створення сучасної конкуренспроможної мережі роздрібної торгівлі, ресторанного господарства, і найбільш виправдовує він себе, коли проходить на базі кращого із кращих райспоживтовариств області.

Scroll To Top