Визначальною подією минулого тижня у кооперативному житті Кіровоградщини став семінар-огляд на базі Бобринецького райспоживтовариства, що під керівництвом Валентини Татарової є впевненим лідером серед районних кооперативних організацій області та має найкращі показники господарської діяльності.
Щоб ознайомитися з роботою райспоживтовариства, оновленими об’єктами до Бобринця завітали: Голова Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області Петро Петрушевський, заступники Голови Правління – Григорій Трикозенко та В’ячеслав Будкевич, голова обкому профспілки Галина Калюжна, голови правлінь районної ланки, керівники підприємств та фахівці апарату управління Споживспілки.
У план семінару було включено 17 об’єктів, серед них – заклади торгівельної, виробничої галузі, ринкової діяльності та ресторанного бізнесу.
Пересвідчитись про високий рівень налагодженої комерційної роботи можна, відвідавши мережу магазинів. Учасники заходу мали можливість ознайомитися з крамницями різних типів, як з універсальним асортиментом товарів: «Маркет», «Валентина», «Партнер», «Світанок», «Овочі-Риба», так і зі спеціалізованими магазинами з реалізації побутової хімії «Лілея», будівельних матеріалів «Господар».
«Майже у всіх магазинах діє метод самообслуговування, ми пересвідчилися, що такий підхід сприяє збільшенню товарообігу на 30-40% та створює найкращі умови для вільного ознайомлення з товарами для наших покупців, а нещодавно з таким методом продажу запрацювала крамниця після ремонту у Кетрисанівці, – розповідає голова правління Бобринецького райспоживтовариства Валентина Татарова. – Протягом цього року проведена значна робота по осучасненню мережі: оновлені фасади, змінене торгове обладнання».
Першістю райспоживтовариство відзначається і у виробничій галузі. Серед підприємств, що виготовляють хлібобулочні та кондитерські вироби Хлібокомбінат Бобринецького райспоживтовариства займає лідируючу позицію. Прибутково тут також працює рибний цех. Загалом продукція власного виробництва в товарообороті райспоживтовариства складає більше 10%.
Завершився семінар ознайомленням із закладами ресторанного господарства. Ресторан «Колос» – це зразок закладу високої кухні, за час роботи здобув популярність серед місцевих жителів: замовлення на святкування весілля та інших урочистостей тут розписані до кінця року. Заклад має одну бенкетну залу на 100 відвідувачів та дві Vip-зали. Особливий пріоритет надається кухні з місцевим колоритом. Не менш популярним є кафе «Піцерія», що працює з 2012 року, а з початком погожих теплих днів тут функціонує літній майданчик.
Семінар-огляд є вдалою можливістю вивчати та розповсюджувати передовий досвід щодо створення сучасної конкуренспроможної мережі роздрібної торгівлі, ресторанного господарства, і найбільш виправдовує він себе, коли проходить на базі кращого із кращих райспоживтовариств області.