Урочистості з нагоди 150-річчя утворення першого споживчого товариства в Україні (Фото) — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Урочистості з нагоди 150-річчя утворення першого споживчого товариства в Україні (Фото)

Напередодні Нового року, кооперативна спільнота Кіровоградщини відзначала 150-ту річницю з нагоди утворення першого споживчого товариства в Україні. Святкове зібрання з цього приводу відбулося в актовій залі обласної Споживспілки за участі понад 100 осіб, серед яких була значна кількість запрошених керівників органів влади, членів споживчих товариств, працівників і ветеранів споживчої кооперації області.

Урочистий захід відкрив Голова Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області Петро Петрушевський, який привітав усіх гостей заходу та окреслив стан та тенденції розвитку споживчої кооперації області на сучасному етапі.

– У столітній історії споживчої кооперації спостерігається часи як розквіту, так і зубожіння, проте всупереч зовнішнім обставинам, система споживчої кооперації довела свою життєдайність, силу напрацьованого потенціалу, практичну ефективність та вміння гнучко реагувати на виклики часу, – відзначив Петро Григорович. – Кооперативна система не тільки вистояла, але й зберегла організаційну цілісність та функціональну єдність. І все це було б неможливо без Вас, шановні колеги, ветерани та члени споживчих товариств.

Невеликий екскурс в минуле, висвітливши історію виникнення, становлення та розвитку споживчої кооперації, зробила викладач Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П. Сая Яніна Бакума.

Зі словами привітання до учасників святкового зібрання звернулись почесні гості, а саме: голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Коломійцев, ветерани споживчої кооперації Олександр Романенко та Юрій Флоренко, які, серед іншого, відзначили соціальне спрямування господарської діяльності споживчої кооперації, її вагому роль у забезпеченні задоволення потреб сільського населення.

Виступаючи, голова обкому профспілки працівників споживчої кооперації Галина Калюжна зауважила, що головним скарбом системи споживчої кооперації є люди, які тут працюють. Щорічно працівники системи беруть участь у конкурсі «Майстри Кіровоградщини», де переможці нагороджуються дипломом Федерації профспілок області «За високу професійну майстерність». До речі, цього року такою відзнакою було нагороджено представників Бобринецького, Компаніївського, Новоукраїнського, Устинівського райспоживтовариств, а колективний договір Споживспілки зайняв перше місце, так як був визначений кращим серед інших колективних договорів області.

З нагоди річниці утворення першого споживчого товариства в Україні кращих працівників споживчої галузі в області нагородили заслуженими відзнаками Укркоопспілки, облдержадміністрації, облради та міської ради. Ветерани отримали подяки Спілки споживчих товариств Кіровоградської області, цінні подарунки та спільне фото на згадку про цю знакову подію.

Завершальним акордом зібрання став святковий концерт за участю студентів Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П. Сая. Далі святкування продовжилося у готельно-ресторанному комплексі «Козацька Застава» за банкетним столом.

  

Scroll To Top