У селі Лозуватка Компаніївського району кооператори відкрили фірмову крамницю «Coop» — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

У селі Лозуватка Компаніївського району кооператори відкрили фірмову крамницю «Coop»

Кооператори Компаніївського району відкрили сучасний сільський міні-маркет під вивіскою «Coop» у селі Лозуватка. Як показала перша ревізія, місцеві жителі (а їх тут близько 700 осіб) в захваті від магазину.

За короткий термін роботи торгівельного об’єкту лозуватці вже встигли оцінити спілчанський сервіс, а своє перше враження скласти у день відкриття. З цієї нагоди ветерани торгівлі цього населеного пункту отримали іменні сертифікати на 200 гривень, а кожен покупець – безкоштовне морозиво та приємні враження від асортименту товарів. На думку голови правління Компаніївського райспоживтовариства, голови Ради голів Спілки споживчих товариств Кіровоградської області Миколи Жученка популярність кооперативних закладів полягає в тому, що за своїм змістом вони є набагато ближчими до людей, ніж інші сільські магазини. Адже тут і асортимент ширший, і ціни лояльніші, а для окремих категорій населення діє куточок соціально значимих продуктів та форма кредитування, за якою можна придбати товари з відстрочкою оплати.

– Не кожна торгівельна точка з такою турботою ставиться до своїх покупців, – зауважив Микола Леонідович. – Спільно з сільською радою ми вирішуємо питання щодо підтримки малозабезпечених селян.

Окрім соціальних переваг, магазин яскраво вирізняється своїм презентабельним оформленням. Стара крамниця була реконструйована протягом двох місяців за кошти районного споживчого товариства. Бригада будівельників оновила віконні рами й двері, облицювала плиткою підлогу, змонтувала підвісну стелю, провела опалення, зробила належне освітлення. Чимало було зроблено робіт щодо облаштування прилеглої території та оформлення фасаду у відповідності з вимогами єдиного брендбуку Укркоопспілки. Завітавши до закладу, важко не відзначити прекрасний інтер’єр, новітнє фірмове обладнання з кооперативним логотипом, вільний доступ до товарів та їх гарну викладку. Для зручності безготівкової оплати тут вперше в сільській місцевості району встановлено і банківський термінал.

Правління райспоживтовариства дбає про розширення асортименту та в кожному своєму закладі витримує необхідний перелік продовольчих і супутніх товарів. На полицях та у вітринах представлено понад три тисячі найменувань. Широкий вибір ковбас, макаронів, круп, цукерок, безалкогольних напоїв. Є тут і предмети непродовольчої групи товарів: побутова хімія, посуд, дитячі іграшки, канцелярія. Особливе місце в асортиментному ряді займає продукція власного виробництва (пельмені, вареники, голубці тощо) та обласних підприємств споживчої кооперації.

Під сучасні магазини самообслуговування у системі споживчої кооперації району вже реконструйовано 16 магазинів та два заклади ресторанного господарства на території десяти сільських рад. Микола Жученко наголосив, що об’єкт у Лозуватці – не останній населений пункт, де введено в дію сучасний магазин європейського рівня. Планомірна діяльність компаніївських кооператорів із відновлення об’єктів торгівлі буде продовжуватись і надалі.

Scroll To Top