У конференц-залі Спілки споживчих товариств Кіровоградської області відбулося чергове засідання Правління. Саме з цього приводу до обласного центру з’їхалися голови правлінь райспоживтовариств, райспоживспілки та споживчих товариств.
На Правлінні, що відкрив Голова Правління Споживспілки Петро Петрушевський, були розглянуті підсумки господарської діяльності кооперативних організацій районної ланки за травень місяць поточного року. Глибокий аналіз показників діяльності надала начальник відділу економіки Споживспілки Наталія Радулова. За словами Наталії Володимирівни, найкращих результатів у торгівельній галузі досягли за цей період кооператори Бобринецького, Компаніївського, Гайворонського, Устинівського, Маловисківського районів. У діяльності закладів ресторанного господарства значними успіхами відзначилися колективи Компаніївського, Долинського, Бобринецького райспоживтовариств та Новомиргородського споживчого товариства «Златопольське».
Щодо виробничого напрямку роботи, то як і раніше, левову частку продукції продовжує виробляти працівники підприємства «Хлібокомбінат» Бобринецького райспоживтовариства.
Керівники Олександрівського, Добровеличківського, Новоархангельського, Вільшанського райспоживтовариств, а також Голованівського споживчого товариства «Надія», споживчого товариства «Олександрійське РСТ» у своїх виступах прозвітували про організацію торгового процесу та виконання заходів щодо удосконалення і розвитку системи, створення належних умов для торговельного обслуговування покупців і поліпшення умов праці кооператорів.
Особливу увагу на засіданні було надано обговоренню питання щодо реалізації продукції торгівельно-виробничого комплексу «Лідер» підприємства «УМОТБ». Найкраще з реалізації кондитерських виробів спрацювали кооператори Знам’янського, Світловодського, Гайворонського, Компаніївського, Маловисківського, Новомиргородського районів.
Про особливості продажу алкогольних напоїв, запровадження реєстраторів розрахункових операцій, а також про процес активізації розвитку мережі пунктів «Міст-Експрес» з надання послуг доставки в об’єктах споживчої кооперації розповів начальник відділу організації роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та платних послуг Олексій Гребенюк. З інших робочих питань консультативні роз’яснення надавали фахівці апарату Спілки споживчих товариств області.
Голова Правління Петро Петрушевський під час робочого зібрання акцентував увагу присутніх на питаннях удосконалення комерційної діяльності, продовження роботи по використанню в зовнішньому оформленні об’єктів роздрібної торгівлі і ресторанного господарства єдиного фірмового стилю споживчої кооперації України, нарощування інвестування в оновленні матеріально-технічної бази, здійснювати щоденний аналіз своєї діяльності в умовах складної економічної ситуації та нестабільності в державі.