Підсумки тематичних перевірок на базі Бобринецького та Знам'янського райспоживтовариств розглянули на робочому засіданні Правління — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Підсумки тематичних перевірок на базі Бобринецького та Знам'янського райспоживтовариств розглянули на робочому засіданні Правління

З минулого року у споживчій кооперації Кіровоградської області активізувалася робота працівників апарату управління Спілки споживчих товариств у районних кооперативних організаціях.

На думку Голови Правління Споживспілки Петра Петрушевського, систематичні відрядження фахівців апарату дозволять краще проаналізувати реальний стан справ в організаціях системи, виявити ресурси, резерви підвищення ефективності господарювання, слабкі та сильні сторони діяльності, і зрештою – розробити комплекс задач і загальний алгоритм їх вирішення.

Тематичні перевірки вже відбулися у Гайворонському, Добровеличківському, Вільшанському райспоживтовариствах та Голованівському споживчому товаристві «Надія». А нещодавно підсумки тематичних перевірок, що були проведені на базі Бобринецького та Знам’янського райспоживтовариств обговорили на робочому засіданні Правлінні.

З усіх основних питань, які підлягають перевірці і вивченню при проведенні тематичних перевірок доповідали спеціалісти Споживспілки.

Враховуючи узагальнюючі матеріали по перевірці, досвід роботи Бобринецького райспоживтовариства заслуговує схвалення та гідний того, аби на нього рівнялися інші кооперативні організації. Тут працюють ритмічно, щомісячно виконують програмні завдання, забезпечують позитивну динаміку, ефективно використовують матеріально-технічну базу. За абсолютною сумою загального обороту та власної продукції саме Бобринецьке райспоживтовариство займає першу позицію серед районних кооперативних організацій області. Про передовий досвід системи свідчать і показники ефективної діяльності торговельної галузі (середньомісячний оборот на один діючий магазин – 2 місце серед кооперативних ланок, оборот на 1 кв.м. торгової площі – 2 місце). Незважаючи на незначні недоліки, за результатами перевірки визнано високий рівень роботи керівництва та всього колективу системи району.

На засіданні також була відзначена задовільна робота Знам’янського райспоживтовариства. Серед кооперативних ланок області за абсолютною сумою товарообігу Знам’янське райспоживтовариство займає 8 позицію, без огляду на те, що в основному торгівля здійснюється у сільській місцевості. 

Запропоновані заходи з виконання зауважень та пропозицій за матеріалами тематичних перевірок з усіх напрямків діяльності представлені у проектах постанов, які того дня були прийняті.

Scroll To Top