Підсумки фінансово-господарської діяльності за 6 місяців поточного року розглянули на черговому засіданні Правління — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Підсумки фінансово-господарської діяльності за 6 місяців поточного року розглянули на черговому засіданні Правління

Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області на розширеному засіданні Правління, 17 вересня, розглянуло низку актуальних та важливих питань життєдіяльності споживчої кооперації області. Серед основних питань – підсумки фінансово-господарської діяльності за 6 місяців поточного року, підсумки господарської діяльності за серпень місяць, а також підготовка кооперативних організацій та підприємств до роботи в осінньо-зимовий період.

На засіданні були присутні очільники райспоживтовариств, райспоживспілки, споживчих товариств та головні бухгалтери організацій і підприємств, що ознайомилися із інформацією, підготовленою фахівцями апарату управління споживспілки, щодо роботи споживчої кооперації області.

 

Щодо розгляду підсумків фінансово-господарської діяльності протягом 6 місяців цього року, об’єктивний аналіз з цього питання всім учасникам надала начальник відділу фінансів Ольга Подгорна.

– Незважаючи на те, що всі кооперативні організації та підприємства спрацювали прибутково, все ж в цілому споживча кооперація області отримала прибутків менше, у порівняні до аналогічного періоду минулого року, – відзначила Ольга Борисівна. – У той же час у торгівельній галузі спостерігається приріст, незначне збільшення маємо і у виробничій галузі. Значних результатів за І півріччя у торгівлі досягли колективи Бобринецького райспоживтовариства, Маловисківської райспоживспілки, Компаніївського, Гайворонського та Новоархангелського райспоживтовариств.

Із доповідями звітуючи про фінансово-господарську діяльність за І півріччя виступили голови правління Добровеличківського, Новоархангельського, Новгородківського райспоживтовариств, споживчого товариства «Олександрійське РСТ».

Основна увага присутніх на зібранні була акцентована на питанні готовності роботи узимку.

– Попри газову кризу зима може бути проблематичною, проте не критичною. Ми маємо завчасно подумати про комфортність роботи в зимовий період та затишок у кооперативним закладах: заготовити необхідну кількість палива, дров, але разом з тим враховувати раціональне використання всіх паливно-енергетичних ресурсів, – відзначив Голова Правління споживспілки Петро Петрушевський.

Крім того, під час зібрання відбулася зустріч з представниками організації щодо автоматизації закладів роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та виробництва.

З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення і ухвалені постанови. Серед першочергових обов’язків визначено: впорядкування, організація комерційної роботи, модернізація та розширення кооперативної мережі, збільшення обсягів діяльності.

Scroll To Top