Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області на розширеному засіданні Правління, 17 вересня, розглянуло низку актуальних та важливих питань життєдіяльності споживчої кооперації області. Серед основних питань – підсумки фінансово-господарської діяльності за 6 місяців поточного року, підсумки господарської діяльності за серпень місяць, а також підготовка кооперативних організацій та підприємств до роботи в осінньо-зимовий період.
На засіданні були присутні очільники райспоживтовариств, райспоживспілки, споживчих товариств та головні бухгалтери організацій і підприємств, що ознайомилися із інформацією, підготовленою фахівцями апарату управління споживспілки, щодо роботи споживчої кооперації області.
Щодо розгляду підсумків фінансово-господарської діяльності протягом 6 місяців цього року, об’єктивний аналіз з цього питання всім учасникам надала начальник відділу фінансів Ольга Подгорна.
– Незважаючи на те, що всі кооперативні організації та підприємства спрацювали прибутково, все ж в цілому споживча кооперація області отримала прибутків менше, у порівняні до аналогічного періоду минулого року, – відзначила Ольга Борисівна. – У той же час у торгівельній галузі спостерігається приріст, незначне збільшення маємо і у виробничій галузі. Значних результатів за І півріччя у торгівлі досягли колективи Бобринецького райспоживтовариства, Маловисківської райспоживспілки, Компаніївського, Гайворонського та Новоархангелського райспоживтовариств.
Із доповідями звітуючи про фінансово-господарську діяльність за І півріччя виступили голови правління Добровеличківського, Новоархангельського, Новгородківського райспоживтовариств, споживчого товариства «Олександрійське РСТ».
Основна увага присутніх на зібранні була акцентована на питанні готовності роботи узимку.
– Попри газову кризу зима може бути проблематичною, проте не критичною. Ми маємо завчасно подумати про комфортність роботи в зимовий період та затишок у кооперативним закладах: заготовити необхідну кількість палива, дров, але разом з тим враховувати раціональне використання всіх паливно-енергетичних ресурсів, – відзначив Голова Правління споживспілки Петро Петрушевський.
Крім того, під час зібрання відбулася зустріч з представниками організації щодо автоматизації закладів роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та виробництва.
З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення і ухвалені постанови. Серед першочергових обов’язків визначено: впорядкування, організація комерційної роботи, модернізація та розширення кооперативної мережі, збільшення обсягів діяльності.