Актуальні питання роботи кооперативних ринків обговорили на засіданні Правління Споживспілки — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

Актуальні питання роботи кооперативних ринків обговорили на засіданні Правління Споживспілки

Актуальні питання роботи кооперативних ринків обговорили на засіданні Правління Спілки споживчих товариств Кіровоградської області, в якому взяли участь не лише керівники райспоживтовариств, підприємств, яким підпорядковуються ринкові господарства, але й директори (завідувачі) ринків системи, головні бухгалтери та запрошені спікери. Привітали учасників зібрання Голова Правління Споживспілки Петро Петрушевський та перший заступник Голови Правління Володимир Перхун.

У роботі засідання взяв участь Сергій Лозбень, провідний інспектор відділу державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Управління ДСНС України в області. Він детально проінформував про стан протипожежної безпеки на ринках системи споживчої кооперації та наголосив на необхідності постійного здійснення контролю з даного питання.

Велику зацікавленість в учасників зібрання викликав аналіз господарської діяльності ринкових господарств системи Кіровоградської області за 9 місяців поточного року. Зокрема, Ірина Озірна, начальник відділу ринкової діяльності Кіровоградської Облспоживспілки, у своїй доповіді висвітлила низку важливих питань щодо формування Плану доходів і витрат на 2017 рік, впровадження економічно обґрунтованих тарифів та ефективно обґрунтованого використання ринкових потужностей.

В окрему дискусію була виділена тема щодо клієнтоорієнтованості, як підґрунтя роботи на ефективну перспективу. Своїми думками з цього приводу поділилася Олена Щапова, консультант з питань навчання персоналу, роботи з клієнтами, ведення переговорів, створення клієнтоорієнтованої пропозиції та програми лояльності. На прикладі столичного торгового центру «Даринок» вона розповіла про креативні рітейл-формати в Україні (pop-up рітейл, рестайлінг, постійний outdoor food court, stock market, коворкінг, дитячу зону тощо), які яскраво демонструють наскільки зросли потреби клієнта у сучасному світі.

– Зрозуміло, не всі кооперативні ринки, зокрема районного значення, готові до таких кардинальних новацій, – зауважила начальник відділу ринкової діяльності Ірина Озірна. – Однак, цією презентацією ми мали на меті показати, що будь-які дії спрямовані на розвиток ринків, поліпшення обслуговування мають здійснюватися з орієнтацією на клієнта. Для того, щоб бути клієнтоорієнтованим підприємством, потрібно перш за все знати потреби своїх клієнтів. Така стратегія розвитку у кінцевому підсумку підвищить рівень організаційної культури та лояльності потенційних клієнтів. Як це вдається колегам-кооператорам із Сумщини розповів перший заступник Голови Правління Споживспілки Володимир Перхун та поділився своїми враженнями від знайомства з роботою «Центрального ринку» та нового торговельного сервісного комплексу «Євробазар» у м. Суми.

У ході обговорення питань порядку денного голови правлінь райспоживтовариств та директори (завідувачі) ринку обмінювалися власним досвідом, набутим у процесі практичної діяльності, та своїм баченням перспектив розвитку ринкової галузі. Зокрема Світлана Чвань, завідувач відділу правового і кадрового забезпечення підприємства «Кооперативний ринок», ознайомила всіх присутніх із варіантами текстів договорів оренди торговельних місць (площ) та практикою оформлення додатків до договорів оренди (картками оплати), які впроваджено на «Кооперативному ринку»; Ольга Фесоченко, завідувач ринку СТ «Долинське райспоживтовариство», розповіла про порядок організації роботи ринку у місті Долинська, проведення професійного навчання для працівників ринку, впровадження фірмового спецодягу. А також зупинилася на детальній роботі з планування щоденних ринкових доходів; Євгеній Щиченко, в.о. голови правління Добровеличківського райспоживтовариства у контексті обговорення Програми модернізації матеріально-технічної бази кооперативних ринків на 2016-2020 рр. розповів про спорудження сучасного павільйону «М’ясні та молочні вироби».

На завершення Голова Правління Споживспілки Петро Петрушевський наголосив на обов’язковому дотриманні всіх вимог чинного законодавства та нормативних актів щодо ведення ринкового господарства, покращення матеріально-технічної бази та ефективного планування і контролю по всіх напрямках діяльності.

Scroll To Top