19 вересня були обговорені підсумки фінансово-господарської діяльності — Спілка споживчих товариств Кіровоградської області

19 вересня були обговорені підсумки фінансово-господарської діяльності

19 вересня у конференц-залі Споживспілки були обговорені підсумки фінансово-господарської діяльності споживчої кооперації області за 8 місяців 2013 року, завдання щодо її подальшого розвитку в умовах реформування та інші важливі питання кооперативного життя. Цього разу участь у засіданні Правління взяли голови районних споживчих організацій та головні бухгалтери системи, начальники відділів.

Ґрунтовний аналіз з основного питання засідання здійснила начальник відділу економіки Споживспілки Наталія Радулова. «Обсяг роздрібного товарообороту за даний період у порівнянні з минулим роком збільшився на 3,3%, – говорить Наталія Володимирівна, – проте не всі райспоживтовариства змогли досягти бажаних результатів. Позитивні тенденції стабільно утримують Бобринецьке, Гайворонське, Компаніївське, Кіровоградське райспоживтовариства та Маловисківська райспоживспілка, що відповідно до таблиці «Динаміка роздрібного товарообороту по системі за січень-серпень 2013 року» увійшли у п’ятірку лідерів. Традиційно цей список очолює Бобринецьке районне споживче товариство.

  

З наростаючим економічним ефектом за звітний період спрацювали Новоархангельське, Знам’янське, Кіровоградське, Компаніївське райспоживтовариства та Новомиргородське споживче товариство «Златопольське». В даних організаціях спостерігаємо збільшення обсягів товарообігу торгівельної мережі. 

З власними звітами виступили також начальник відділу фінансів Ольга Подгорна, начальник управління бухгалтерського обліку і фінансів Лариса Холіна, провідний економіст з праці та заробітної плати відділу економіки Віра Свідерська, а також головні бухгалтери Гайворонського та Ульяновського райспоживтовариств.

 

Аналізуючи стан справ у визначальній галузі діяльності – торгівлі, – начальник відділу організації роздрібної торгівлі, ресторанного господарства та платних послуг Споживспілки Олексій Гребенюк відзначив, що сьогодні до конкурентноспроможного стану по системі приведено 45% підприємств роздрібної торгівлі та майже 69% закладів ресторанного господарства діючої мережі. Акцентував увагу на питанні ефективного використання площі торгівельних закладів, збільшення асортименту в магазинах, зокрема непродовольчої групи товарів. 

 

Із заключним словом на засіданні виступив Голова Правління Спілки споживчих товариств області Петро Петрушевський, який підбивши підсумки обговорення, відповів на поставлені питання та закликав усіх учасників заходу до наполегливої роботи по здійсненню першочергових завдань.

Scroll To Top